12 грудня 2011
Річний звіт фракції ВО "Свобода" у Вишгородській міській раді

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" йшло на вибори під гаслом "Хто ще захистить ваші права у місцевих радах"? І ми як представники цієї політичної сили послідовно дотримуємося цього принципу. На жаль, цього разу нам не вдалося провести до міської ради жодного депутата-мажоритарника. Проте, завдяки довірі містян ми змогли отримати два мандати за партійними списками. Але другий мандат, якого нас незаконно намагалися позбавити, довелося відстоювати в суді.

Сформувавши фракцію у Вишгородській міській раді, ми єдині одразу заявили про перехід в опозицію до чинної влади та взялися контролювати законність її дій; дбати про те, щоби діяльність ради була прозорою та відкритою для суспільства; вживати заходів щодо недопущення ухвалення протизаконних рішень та скасування вже ухвалених; відстоювати соціальні та національні інтереси громади міста.

Попри переважну присутність у міській раді так званих "демократичних" сил, ми були єдині, хто не підтримав кандидата на посаду секретаря міськради від владної Партії регіонів та заступників міського голови.

Нам вдалося провести зміни до регламенту міської ради, які надають громаді більше можливостей для контролю рішень міської ради.

Наша фракція виступила проти процедури затвердження міського бюджету 2011 року та програм, які ухвалювали наосліп за п'ять хвилин без обговорення.

За нашої ініціативи міська рада ухвалила рішення про офіційне відзначення річниці бою під Крутами.

Після збільшення тарифу на проїзд за маршрутом Вишгород ‒ Київ ми підняли це питання у міській раді, результатом чого було ухвалення мого проекту рішення про звернення до голови Київської облдержадміністрації.

Також ми виступили з ініціативою скасування несправедливих тарифів на опалення в будинках з даховими котельнями. Врешті-решт, попри аргументацію про неприпустимість цього рішення, міська влада передала дахові котельні на баланс районної "Тепломережі".

Особливу увагу ми з колегою по фракції приділяли земельним питанням. Практично на кожній сесії, де розглядали земельні питання, ми наголошували на неприпустимості розподілу земельних ділянок поза чергою особам, які не мали жодного відношення до Вишгорода. Ми також привертали увагу, що землю часто-густо роздають депутатам, чиновникам, їхнім родичам та підставним особам у той час, коли вишгородці роками не можуть отримати землю для того, аби прогодувати себе та родину чи побудувати собі житло.

Зокрема, ми виступили на підтримку працівників Київської ГЕС, яким вже понад п'ять років вишгородські можновладці під будь-якими приводами відмовлялися надавати належні їм за законом земельні ділянки.

Також ми підтримали мешканців по вулиці Київській, на подвір'ї яких влада на місці дитячого майданчика виділила ділянку для житлового будівництва сумнівному забудовнику. Попри наші заяви про незаконність цієї оборудки та подальший протест прокурора, рішення, на жаль, було ухвалено, а прокурорський протест відхилено.

За нашої ініціативи було створено тимчасову контрольну комісію щодо економічного обґрунтування встановлення нових тарифів на житлово-комунальні послуги, яка зараз успішно працює.

На жаль, через невелике представництво ми не маємо суттєвого впливу на ухвалення рішень міської ради. Проте і надалі будемо стояти на сторожі законності та захисту соціальних і національних інтересів вишгородців.

Юрій Городиський, голова фракції ВО "Свобода" у Вишгородській міській раді