2 вересня 2011
Звернення Кагарлицької районної організації ВО "Свобода" до освітян краю

Шановні педагогічні працівники!

1 вересня в Україні відзначатимуть День знань, почнеться новий навчальний рік. Він відкриється для Вас традиційним хвилюванням і барвами осінніх квітів.

Але свята минають, а будні ставлять перед нами, громадянами України, все нові непрості питання. Напевно, вони мають хвилювати насамперед педагогів, які виховують нові покоління українців ‒ наше майбутнє.

Чи замислювались Ви, чому повернулась до нас горезвісна русифікація, про яку так дбає міністр освіти Д.Табачник? Закриваються школи ‒ насамперед, українські. У шкільній програмі зі Світової літератури чільне місце ‒ лише для російських письменників.

Чи не дивує Вас, що подекуди встановлюють пам'ятники то Сталіну, то Катерині ІІ, які "уславилися" своїм україножерством? Зате відмовилися ставити пам'ятний знак запорізькому отаману Петру Калнишевському, зрізали козацький хрест на Хортиці, зруйнували пам'ятник "Жертвам Голодомору" (там же). Чи це не глумління над нашою історією? На такому тлі вже й не дуже дивує знищення єдиної в Україні фабрики "Петриківський розпис". І все те ‒ під егідою влади.

А як назвати рішення суду про позбавлення звання Героя України Степана Бандери і Романа Шухевича? Це ‒ політично ганебна і юридично нікчемна спроба затулити шапкою сонце. Хто, як не окупанти, борються з національними героями (давно покійними!) та зневажають Незалежність? Виходить, що борці за неї ‒ найбільші вороги нинішньої влади?

Чому в Указі Президента про відзначення Шевченківською премією-2011, врешті, не виявилося імені Василя Шкляра? Чи не тому, що його роман "Залишенець. Чорний Ворон" присвячено трагічній боротьбі з червоною навалою козаків Холодного Яру, котрі захищали селян від визиску й грабунку московських окупантів у 1918-1923 рр.?

І, напевно ж, Вам відомо про наміри чинної влади переглянути Закон "Про Голодомор".Чи не знущання це над пам'яттю мільйонів українців, безневинно замордованих комуністичною системою? І скільки вже стоятиме поблизу школи в м. Кагарлик той недолугий пам'ятник Лєніну, на якому наші діти "чорт" написали ? А що робитиме українець, коли у нього заберуть останнє, що залишилося, ‒ землю? Питань можна ставити багато. Ваша місія ‒ важка й почесна вчительська робота ‒ має допомогти Вам відповісти і собі, й учням на виклики часу. Адже у ваших руках ‒ майбутнє України. Нагадаємо слова І. Франка, ювілей якого відмічали 27 серпня: "Ширіть скрізь правду…Бо хоча Правда зразу усім гірка, та згодом вона скрізь бере верх й стає солодкою спасителькою людства"! Україна завжди була країною розумних, мудрих людей, а українська нація ‒ нацією інтелекту і знань, завдяки зусиллям вашим і ваших попередників. Нехай наша спільна гордість стане для чинного режиму ознакою того, що вороття назад ‒ немає. Шановні краяни-освітяни, вступайте до лав Всеукраїнського об'єднання "Свобода", спільними зусиллями не дозволимо українофобському режимові Януковича-Табачника знищити неньку Україну!

Наш тел.: (067) 501-63-41.

Кагарлицька районна організація ВО "Свобода"