18 серпня 2011
Депутатський запит про звернення до Президента України Януковича Віктора Федоровича

Вих. №29 від18.08.2011р. Білоцерківському міському голові.

Савчуку В.П.

Пане Президенте, повідомляємо, що 11 липня 2011 року, без попередження на територію підприємства ВАТ "Росава" вдерся спецпідрозділ СБУ із автоматичною зброєю. Відбулося блокування роботи адміністративно-інженерного персоналу ВАТ "Росава", було вилучено кілька мішків фінансово-бухгалтерської документації. Мету вторгнення озброєних людей у формі СБУ довго не хотіли пояснювати. Зі слів керівництва заводу, формальною причиною став "рекламний контракт" на 174 тис. грн. (при місячному обороті 40 млн. грн.) ‒ дивовижний аргумент.

Пане Президенте, шинний завод "Росава" в період економічної скрути залишається головним бюджетоутворювальним підприємством м. Біла Церква; тут працюють понад 4100 білоцерківців, які виробляють та експортують свою продукцію в інші країни. Дії українських спецслужб дестабілізують роботу колективу, дискредитують його перед іноземними партнерами і призводять до знищення шинного виробництва в Україні.

Даний випадок має всі ознаки політичного тиску на власників підприємства. Але сьогодні у держави є багато інших важелів, аби розв'язати всі суперечки, дати можливість усунути недоліки в фінансовій роботі підприємства, якщо такі є, ‒ не доводячи ситуацію до зупинки такого важливого для Білої Церкви й Київської області підприємства.

Пане Президенте, звертаємося до Вас із проханням розібратись і захистити трудовий колектив ВАТ "Росава" ‒ єдине вітчизняне підприємство, яке виробляє шини.

З повагою, Заступник голови депутатської комісії Соціально-економічного розвитку, депутат Білоцерківської міської ради О.О. Марченко