4 січня
Звіт Баришівського селищного голови Олександра Вареніченка за 2017 рік

Протягом 2017 року робота Баришівської селищної ради та її виконавчого комітету була спрямована на:

- виконання місцевого бюджету;

- соціальний захист та соціальне забезпечення незахищених верств населення;

- забезпечення роботи галузей ЖКГ для надання якісних послуг споживачам;

- поліпшення благоустрою селища;

- допомогу в забезпеченні належного функціонування закладів освіти, культури, спорту.

Цьогоріч соціально-економічна та суспільно-політична ситуація вимагала від очільника ради й депутатів, членів виконкому прийняття конкретних виважених рішень з широкого кола питань (на округах працювали 26 народних обранців; постійно були залучені до справ 13 членів виконкому).

У звітному періоді відбулися 28 сесій, 8 засідань виконкому (ухвалено більше 1000 рішень).

У зв'язку з розширенням повноважень органів місцевого самоврядування в 2016 році в штат працівників селищної ради створено посаду паспортиста; а в листопаді поточного ‒ для зручності в отриманні населенням адміністративних послуг для фахівців ради надані приміщення на першому поверсі адмінприміщення.

Функціонують три відділи: обліку та звітності; земельних ресурсів; державної реєстрації Баришівської селищної ради. На 01.12.2017 року зареєстровано:

- 2865 справ із питань реєстрації речових прав на нерухоме майно, прийнято близько 500 учасників АТО;

- 1014 реєстраційних дій із питань реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Діяли затверджені депутатами програми "Турбота", відпочинку та оздоровлення дітей, розвитку фізичної культури і спорту.

Згідно з кошторисом витрат на соціальний захист населення передбачалося витратити 1 млн 776 тис грн, сума використана в повному обсязі. Нецільову благодійну допомогу отримали 362 жителі Баришівки (1 млн 668 тисяч 500 грн). Зокрема, вона була спрямована на:

- лікування онкохворих (розглянуто 40 заяв, надано 479 тисяч 100 грн);

- проведення оперативних втручань інших спрямувань та проходження курсів реабілітації після перенесених хвороб не лише дорослих, а й дітей (64 заяви, 429 тисяч 138 грн);

- проходження курсів реабілітації дітей-інвалідів (3 заяви, 30 тисяч 112 грн);

- проходження курсів лікування після перенесених серцево-судинних захворювань тощо (84 заяви, 281 тисяча 500 грн).

Нецільову благодійну допомогу отримували представники вразливих категорій населення (81 заява, 113 тисяч 800 грн).

На ліквідацію наслідків природної стихії, що виникла в Баришівці минулого літа, спрямовано 323 тисячі 300 грн (за допомогою звернулися 82 особи).

На відзначення 72-ї річниці Дня пам'яті та примирення спрямовано 7 тисяч 935 грн (придбання вітальних листівок та квітів, вручених учасникам Другої світової війни вихованцями навчальних закладів Баришівки); 9 учасникам бойових дій надао 4 тисячі 500 грн. Напередодні Великодня найбільш обездолені жителі селища отримали 250 пасхальних наборів на суму 7 тисяч 445 грн.

Із метою інформаційного забезпечення жителів громади передплачено районну газету 100 громадянам соціально незахищених категорій та 5 примірників газети "Наше життя" ‒ для громадян із вадами слуху.

Спрямовано 37 тисяч 900 грн на харчування 156 учнів 1‒4 класів загальноосвітніх шкіл Баришівки, які оздоровлювалися в пришкільних таборах, 173 тисячі 200 грн ‒ на відпочинок дітей в таборах "Рассейка" Одеської області та "Ювілейний" ‒ Дернівки; 19 тисяч 557 грн ‒ на придбання цінних подарунків випускникам.

Минулоріч у Баришивці вперше поруч із головною ялинкою містечка було встановлено Різдвяний вертеп, а 19 січня ‒ на Земснаряді відбувалося освячення води, куди охочих підвозили автобуси, що курсували від приміщення селищної ради. Святкували й Масляну.

Цьогоріч започаткували прикрашання "Пасхального дерева", в якому брали участь учні навчальних закладів та вихованці ДНЗ "Золотий ключик", "Теремок", "Промінь".

Долучалися до святкування Дня захисту дітей. У Баришівській ЦРЛ за кошти селищної ради відремонтована санітарно-гігієнічна кімната дитячого відділення.

Проведено обстеження мешканців Баришівки вузькопрофільними лікарями-волонтерами з Києва. 28 жовтня міжнародним фондом "Сприяння розвитку медицини" в рамках втілення всеукраїнських благодійних програм "Безкоштовні медичні консультації" і "Дивитися та бачити" (за підтримки Баришівського шкірзаводу та Баришівської селищної ради) допомогу фахівців отримали 150 мешканців райцентру. А 19 серпня святкували День Баришівки, презентувавши стелу "Я люблю Баришівку".

Звання "Почесний громадянин Баришівки" присвоєні Світлані Іванівні та Сергію Івановичу Герасименкам.

Для організації та проведення свят спрямовано: на Водохреща ‒ 5 тис 213 грн; Масляної ‒ 6 тисяч 417 грн; Дня Баришівки ‒ 73 655 грн.

Відповідно до Програми фізичної культури і спорту на організацію проведення спортивних змагань на кубок селищного голови серед юнаків та дівчат, футбольних турнірів у поточному році витрачено 23 тисячі 698 грн.

Наразі на квартирному обліку при виконкомі селищної ради перебувають 189 чоловік. Селищною радою передано в оренду нежитлові приміщення на підставі 12 укладених договорів, згідно з якими до бюджету ради надійшло 133 тисячі 109 грн 84 коп.

У 2017 році до виконкому селищної ради надійшло 120 письмових заяв; 9 звернень ‒ через Баришівську райдержадміністрацію; 20 ‒ на електронну адресу селищної ради.

На особистому прийомі в селищного голови побували 138 відвідувачів.

Діє адміністративна комісія в складі восьми осіб, минулоріч на її розгляд надійшло 20 матеріалів.

Протягом року фахівці відділу земельних ресурсів ради розглянули 470 звернень. Учасникам російсько-української війни наданоно 6 земельних ділянок для житлового будівництва, 1 ‒ для будівництва індивідуального гаражу.

Оформлено та укладено 6 договорів про пайову участь у розвитку інфраструктури смт Баришівка, відповідно сплачено 208 тисяч 213 грн 19 коп.

На 01.12.2017 по Баришівській селищній раді укладено 102 договори оренди землі, з 14 орендарями продовжено дію договорів.

До бюджету селищної ради за 11 місяців 2017 року надійшло 4 млн 345 тисяч 100 грн орендної плати.

У Баришівці функціонують 179 закладів роздрібної торгівлі.

При селищній раді діє транспортна комісія з пасажирських перевезень, конкурсним комітетом визначені перевізники: ТОВ "Підприємство "Троїцька Артіль" (директор Н.О.Демиденко) та ФОП О.П.Лук'яненко. Значний обсяг робіт проведений у рамках виконання Програми в галузі благоустрою, озеленення та санітарної очистки території Баришівської селищної ради: поточний ямковий ремонт доріг селища; поновлення горизонтальної дорожньої розмітки на 1 441 50 грн; ремонту асфальтованого покриття заїздів до багатоповерхових будинків.

Білили стовбури дерев та електричних опор, бордюрів, на що витрачено 7 200 грн (придбання вапна). Проведено вирубку порослі, прогрейдерувані вулиці та провулки селища, висипані щебінкою заїзди до багатоповерхових будинків.

Проведена часткова висипка піщано-гравійною сумішшю вулиць Поліської, Механізаторів та Мальовничої в Пасічні, на території ради відремонтовані меморіали й пам'ятники.

На очищення доріг від снігу витрачено 97 724, 05 грн; на санітарне очищення та благоустрій території ради ‒ 1 846 201, 30 грн.

Гілля вивезено на 5 150, 40 грн; на видалення та обрізку аварійних дерев потрачено 158 500 грн. На розсаду квітів потрачено 2 220 грн.

Закуплені та встановлені дорожні знаки, замінена частина наліпок на вказівниках назв вулиць (48 677, 60 грн).

Облаштована альтанка біля кладовища в Пасічні; встановлені дитячі майданчики в Баришівці біля будинків №13 та №20 на вулицях Богдана Хмельницького; замінені елементи на інших дитячих майданчиках селища на 202 173 грн та проведене їх облаштування (вартість робіт ‒ 62 958, 30 грн).

Для забезпечення виконання робіт зі благоустрою придбано бензотримери (6090 грн), подрібнювач для гілок (78 300 грн), бензопилки (32 640, 00 грн), трактор "Т-40" та два причепи (260 000, 00 грн).

Розчищена пойма Трубежа для облаштування рекреаційної зони (35 000 грн); придбано, встановлено та облаштовано павільйон на зупинці перетину вулиць Богдана Хмельницького та Липняцької (вартість конструкції й робіт становить 101 194, 96 грн).

Виконані роботи з влаштування сміттєзвалища (6000 грн); послуги бульдозера ‒ 139 500 грн. Виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію паркової зони (130 970 грн); проведені топографічні вишукування з будівництва котельні на вулиці Богдана Хмельницького, 22а (6 118, 80 грн); облаштовано пішохідну зону на вул. Центральній (239 677, 26 грн, вартість парканних секцій ‒ 23 782, 50 грн).

Проведено поточний ремонт пішохідної зони на вулиці Центральній (біля музичної школи) ‒ вартість робіт склала 121 976, 40 грн. Виконано 322, 47 м2 робіт, вартість 1 м2 склала 378, 25 грн.

Закуплено для встановлення у парку "Липняки" дитячий майданчик (314 400 грн).

Крім того, було придбано шлагбаум на сміттєзвалище; встановлені решітки зливової каналізації на вул. Некрасова; закуплені та встановлені 4 сміттєві урни біля адмінприміщення селищної ради; проведений поточний ремонт ритуальної споруди на Селичівському кладовищі (13 297, 81 грн); проведено ремонт покрівлі кінотеатру "Старт" (35 766, 27 грн).

Впорядкована торгівля в центральній частині смт Баришівка.

До виконання робіт із благоустрою залучали громадян, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості (заробітна плата за 2017 рік склала 21 993, 58 грн).

Проведена значна робота на діючих мережах вуличного освітлення.

Задля вирішення нагальних питань із поточного ремонту комунального житлового фонду виконані такі роботи:

- замінені двері в будинках №32 (вул. Київський шлях); вул. Софіївській, №22, 21 та 15; вул. Софіївська, 34; №16 ‒ вул. Богдана Хмельницького та № 7 ‒ вул. Березанській (122 684 грн).

Встановлено 30 сміттєвих контейнерів біля багатоквартирних будинків комунального житлового фонду (49 999, 98 грн) та нові пластикові вікна в будинках №22 і 16 на вул. Богдана Хмельницького; №29 ‒ вул. Софіївській; № 22 і 25 ‒ вул. Софіївській 34; вул. Центральна, 22 (108 501, 42 грн).

Замінені лічильники в будинках №22, 20, 18, 20а, 16, 14 та 13 на вул. Богдана Хмельницького; №56, 42, 29, 26, 45 та 32 ‒ вул. Київський шлях; №25, 27, 29, 31 ‒ вул. Софіївській; №7 ‒ вул. Некрасова; № 7 ‒ вул. Березанська (60 219, 89 грн).

Замінені вентиляційні люки в буд. №22 і 25 на вул. Софіївська, 34 (10 400, 04 грн); встановлено грати на вхід до підвальних приміщень у будинках № 15 та 17 на вул. Богдана Хмельницького (8 136, 00 грн).

Обладнано металеві навіси (спуск у підвал) у буд. №15 та 17 на вул. Богдана Хмельницького (21 240, 00 грн), проведено ремонт металевого навісу в буд. №21 на вул. Софіївській, 34 (5 820, 00 грн).

Капітально відремонтована покрівля на буд. №33 і 34 на вул. Софіївська (314 854, 02 грн), а також на будинках №25, 27, 31 на вул. Софіївська та №14 ‒ вул. Богдана Хмельницького (121 190, 40 грн). Заасфальтовані прибудинкові території будинків №29, 27, 32, 42, 50 та 45 на вул. Київський шлях; № 4а, 7, 20, 22, 24, 41 та 50 ‒ вул. Центральна; №22, 23, 24, 25, 33 та 34 ‒ вул. Софіївська; № 25, 27, 29, 31 та 33 ‒ на вул. Софіївська (720 761, 60 грн).

Придбані матеріали для поточного ремонту дахів після стихійного лиха на 57 650 грн. Проведений ремонт металевих елементів біля буд. №20 на вул. Богдана Хмельницького; встановлені металеві лави біля під'їздів будинків.

Встановлено сміттєві урни біля під'їздів будинків.

Субвенція до районного бюджету ‒ 2 014 580, 80 грн та капітальний трансферт до районного ‒ 1 462 528, 07 грн, у тому числі:

- харчування дітей 1‒4 класів та харчування в оздоровчих пришкільних таборах ‒ 340 426 грн;

- харчування дітей у ДНЗ ‒ 898 556 грн;

- підвіз дітей до навчальних закладів ‒ 145 600 грн.

Для підтримки ЗОШ території ради, ДНЗ, Баришівської ЦРЛ, галузей культури, спорту, ЦПР "Мрія" спрямовано:

- ДНЗ "Золотий ключик" ‒ 313 730 грн (ремонт холодильної шафи і даху; передплата періодичних видань; придбання спортивного інвентарю, будматеріалів; встановлення системи автоматизованої пожежної сигналізації, закупівля кухонного інвентарю, холодильника, протирочної машини);

- ДНЗ "Промінь" ‒ 93 146 грн (ремонт даху; закупівля фарби, кухонного інвентарю; передплата періодичних видань; придбання канцтоварів, медхалатів, металевого стелажа; розробка проектної документації на капітальний ремонт покрівлі приміщення);

- ДНЗ "Теремок" ‒ 1 028 353 грн (придбання будматеріалів, тістозмішувача, холодильника, протирочної машини; передплата періодичних видань; розробка проектної документації на утеплення та заміну системи опалення та співфінансування проведення цих робіт; ремонт будівлі);

- Баришівський НВК ‒ 148 тис. 254 грн (купівля телевізора, фарби, металопластикових конструкцій, ваг, спортивного інвентарю, холодильника; розробка проектної документації з капітального ремонту; придбання будматеріалів);

- Баришівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М.Зерова ‒ 242 025 грн (купівля телевізора, двох електроплит, фарби; розробка проектної документації з капітального ремонту; придбання офісних меблів);

- ЦПР "Мрія" ‒ 212 тис. 128 грн (купівля велосипедних баулів, кабелю мікрофонного; розробка проектної документації та співфінансування проведення робіт із капітального ремонту фасаду);

- Відділ культури Баришівської РДА ‒ 50 400 грн (купівля фарби, драйверів, фліпчартів, книг, будматеріалів; розробка проектної документації на капітальний ремонт даху клубу в с. Пасічна та поточний ремонт будівлі);

- Баришівська дитяча музична школа ‒ придбання фарби на 3000 грн;

- Баришівська ЦРЛ ‒ 245 550 грн (придбання пральної машини, холодильника; ремонт дитячого відділення; встановлення вузла обліку теплової енергії);

- ДЮСШ Баришівської районної ради ‒ 9100 грн (вікна, драбина);

- СК "Прогрес" ‒ 13 000 грн (закупівля фарби й брусів);

- ФК "Патріот" ‒ 69 000 грн (придбання спортивної форми; допомога в проведенні змагань);

- Баришівський МНВК ‒ 10 700 грн (заміна вікон).

Прес-служба Київської обласної організації ВО "Свобода"