29 листопада 2017
Богдан Мельничук: Суд визнав "інновації" міського голови Ірпеня Володимира Карплюка протиправними

29 листопада 2017 року Ірпінський міський суд вже вдруге визнав протиправними дії керівництва Ірпінської міської ради щодо не надання інформації на мої запити і зобов'язав не перешкоджати виконанню депутатських повноважень.

Ще в січні 2017 року я подав запити про надання копії протоколів пленарних засідань ХХV та XXVI сесій Ірпінської міської ради та копій окремих ухвалених рішень.

Зокрема, мене цікавила інформація про внесення змін до договорів про залучення коштів забудовників на розвиток інженерно‒транспортної і соціальної інфраструктури міста, про облік фактичних витрат на капітальні видатки, проведених за рахунок міського бюджету, копії дозволів на проведення робіт, договорів про внесення змін, щодо настання відповідальності забудовників та звільнення їх від штрафних санкцій за порушення строків сплати пайового внеску та інші.

Очевидно, не без втручання самого міського голови, всю інформацію, що може пролити світло на "договорняки" та протиправні діяння керівництва, "засекретили" для мене. Хоч саме ці "секретні матеріали" ми, депутати, обговорюємо та голосуємо на сесіях, відповідно до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та регламенту роботи Ірпінської міської ради. А, отже, маємо право на ознайомлення та отримання будь-якої інформації.

Це вже вдруге суд визнав протиправними дії міського голови та Ірпінської міської ради у відмові щодо надання інформації. Перед цим протиправність дій місцевих високо посадовців довелось доводити два роки в Ірпінському міському, Київському Апеляційному Адміністративному та Вищому Адміністративному судах України.

Але віз і понині там. Одна з "інновацій", запроваджених міськими зверхниками на чолі з Карплюком за останні 3 роки, засекречення, від опозиційних депутатів, всієї фінансової діяльності міста. Зовсім недавні події з обшуками та врученням підозри голові довели, що приховувати є що. Для мене це ніколи не було секретом. Саме з моєї ініціативи вже третій рік проводиться досудове розслідування, щодо кримінального провадження про підміну сесійних рішень посадовцями Ірпінської міської ради.

Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО "Свобода"