24 жовтня 2017
Яворинки Київщини провели низку заходів до Дня захисника України

Оточення, в яких вростають та спілкуються українські діти, різні, тож наше завдання вкласти в них український дух, через пояснення справжньої історії України, познайомити з героями минулого та сьогодення.

Саме це ставили собі за мету "яворинки", організувавши екскурсію для 6-класників Вишгородської спеціалізованої школи "Сузір'я" до Національного музею України у Другій світовій війні 6 жовтня 2017 року. Екскурсію проведено з основним акцентом на історію Української Повстанської Армії та ознайомленням з героями російсько-української війни ХХІ століття.

За пропозицією іванківських "яворинок", вчителі та учні Іванківської середньої школи І‒ІІІ №2 відгукнулися на пропозицію намалювати до Дня захисника України малюнки для наших воїнів на Донбасі. Дітки передали більше 60-ти малюнків, які незабаром будуть відвезені на фронт.

13 жовтня у Києво-Святошинському районі в Петропавлівсько-Борщагівській загальноосвітній школі І‒ІІІ ступенів за участі ВГО "Яворина" до Дня захисника було проведено Козацько-лицарське свято, яке складалося з естафет, змагань з шикування, козацької пісні, конкурсів "лікарська рослина". Під час свята працювала виставка дитячих малюнків.

14 жовтня спільно з Вишгородським історико-культурним заповідником проведено презентацію патріотичного видання, авторства відомого історика Тараса Чухліба "Донеччина та Луганщина ‒ козацькі землі України ХVІІ-ХVІІІ ст." за участі голови Яворини Київщини Ольги Філюк. "Яворина" долучилася до видання, адже в книзі за нашої ініціятиви розміщено інформацію про загиблих вишгородців на Майдані під час Революції гідності та у російсько-українській війні. Для "яворинок" увічнювати та популяризувати пам'ять про цих людей ‒ справа честі.

Зрештою, "яворинки" Київщини взяли активну участь у ході, присвяченій 75-річчю УПА, Дню захисника України, яка проходила в центрі столиці.

Дякуємо всім головам районних осередків, які активно та небайдуже долучилися до такої важливої справи: голові Іванківського районного осередку Яворини Світлані Чекановій, голові Києво-Святошинського осередку Яворини Зінаїді Фабро, а також всім учням і вчителям.

Особлива подяка депутату Київської обласної ради, голові Київської обласної організації ВО "Свобода" Ігорю Сабію, який фінансово підтримує наші заходи.

Ольга Філюк, очільниця Київської обласної організації Об'єднання українок "Яворина"