24 жовтня 2017
Богдан Мельничук: Хитра сесія Ірпінської міськради на два питання

За три роки "царювання" Володимира Карплюка в Ірпені стало звичним проведення сесій за порухом пальця вінценосного, без повідомлення про засідання неугодних депутатів та постійними змінами проекту порядку денного за ніч до проведення сесії та відсутністю проектів рішень.

Тож анонс аж за 10 днів про призначення позачергової сесії та погоджувальної ради 17 жовтня щодо звітів на ній головного лікаря КЗ "ІЦМЛ" Тумасова та в.о. начальника управління освіти та науки Білоруса у багатьох викликав мало не когнітивний дисонанс та розрив шаблону. Та й було чому дивуватися!

За всі минулі роки діяльності Володимира Карплюка по дерибану надбань ірпінської громади жоден керівник із усіх наявних 13 комунальних закладів не відчитувався у сесійній залі, а їхні фінансові звіти були доступні лише особливо довіреним, читай пригодованим, депутатам. А тут звіт керівників установ ‒ найбільших споживачів міських коштів!

Погоджувальна рада відбувалася сумбурно. Претензіям до очільника місцевої медицини не було кінця.

Профільний заступник міського голови Наталія Семко нарікала, що не підкоряється, не допускає до бухгалтерії, в якій по штату аж 23 бухгалтера. Правда, не зовсім зрозуміло до якої, можливо, є і чорна бухгалтерія, бо в ході обговорення звучали свідчення про побори лікарів головним і т.д.

Не відставав від неї і секретар ради Денисенко. Особливо йому допекло, що в лікарні його сім'ї не надали посиленої уваги і він особисто о 12 годині ночі шукав по аптеках засоби першої необхідності для надання медичної допомоги.

Сам підзвітний плутався в елементарних питаннях. Так і не зміг пригадати скільки ж коштів витрачено на ремонт міської лікарні. Навіть не відразу пригадав, скільки має заступників. А їх виявилося шість!

Один із присутніх депутатів поцікавився використанням землі, яка на балансі Ірпінської лікарні, зокрема, в Гостомелі. Нагадаємо, що Ірпінська міська рада передала безоплатно до Гостомельської селищної будівлі шкір вендиспансеру 600, 9 м2 та лабораторії 147 м2 по вул. Леніна, 73 для подальшої їх реконструкції з вбудованим дитячим відділенням Гостомельської поліклініки (денний стаціонар для дітей на 10 ліжок) та добудовою житлового будинку з виділенням 4 (чотирьох) квартир загальною площею 240 м2 для медичних працівників. Пан Тумасов відповів коротко, що забудовник передав 80 тисяч доларів міському голові для депутатів і все.

Не було почуто відповіді на питання щодо заснування благодійного фонду "Прогресивний", який зареєстрований чомусь на квартирі. Та як використовуються його кошти, що збираються в медичних закладах Ірпеня. Також головний лікар не відповів, скільки квартир отримають наші лікарі по вул. Садовій 6, де вже зводиться друга багатоповерхівка на землі, яка використовувалась медициною…

Рішення погоджувальної ради було практично одностайним ‒ запропонувати Тумасову Андрію Петровичу написати заяву на звільнення за власним бажанням, щоб врятувати його від ганьби і засобів масової інформації.

Поза тим, Андрій Петрович вів себе впевнено і хамовито. Не приховуючи, що він працює у тісному контакті з Володимиром Карплюком, а на решту йому начхати.

Те, що його впевненість у своєму світлому майбутньому є не безпідставною, засвідчив перебіг сесії 19 жовтня. Після того, як головний лікар у своєму звіті мало не через кожне слово уклінно дякував міській раді та особисто голові міста за неоціненну допомогу та батьківську турботу про місцеву медицину, радник міського голови Максим Плешко подав на стіл голові проект рішення ‒ "Взяти до відома та визнати роботу задовільною". Це рішення набрало всього 5 голосів, але й наступні пропозиції про створення депутатської комісії для перевірки роботи головного лікаря обранці також провалили. А при голосуванні за третю пропозицію ‒ про визнання роботи незадовільною, забракло всього три голоси. І все завдяки окремим крикунам-депутатам з погоджувальної ради, які не прийшли на сесію. Інші за добу чомусь змінили свою думку… Та й сам організатор цього шоу Юрій Денисенко в чергове "кинув" депутатів, проголосувавши проти звільнення менеджера-реформатора пана Тумасова.

Либонь, отримав вагомі докази, що його родині до третього коліна буде тепер належна увага в закладах Ірпінської центральної міської лікарні, а профільному заступнику міського голови пані Семко ‒ зелене світло до бухгалтерії. Та й решту депутатів-пристосуванців отримають якісь привілеї, наприклад, право ремонту в морзі.

Лише бере великий сумнів, що для решти ірпінців настануть якісь покращення: стане якісним медичне обслуговування, зменшаться черги в поліклініках та лікарні, будуть заповнені 139-ма вакансіями в КЗ "Ірпінська центральна міська лікарня" при реальному збільшенні населення міста вдвічі.

Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО "Свобода"