5 вересня
Звіт фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Переяслав-Хмельницької районної ради

Відповідно до статті 16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" з метою інформування виборців про діяльність націоналістів, залучення громадян до розв'язання проблем місцевого значення Переяслав-Хмельницька "Свобода" підготувала звіт про роботу депутатів у районній раді.

Основним обов'язком обранця народу є участь у сесійних засіданнях та роботі постійних комісій. За звітний період наші депутати взяли участь майже у всіх засіданнях сесій та відповідних комісій районної ради. Коротко надаємо перелік питань, які свободівці виносили на пленарні засідання:

- Про перенесення пам'ятника "300-річча возз'єднання України з Росією" ‒ не підримано.

- Про поповнення книжкового фонду у бібліотеках району ‒ підтримано.

- Про засудження дій уряду щодо підняття тарифів ‒ підтримано.

- Про роботу "Київобленерго" ‒ підтримано.

- Про засудження дій уряду щодо скорочення стипендій ‒ підтримано.

- Про патріотичне виховання молоді ‒ підтримано.

- Про засудження намірів керівництва держави щодо продажу землі сільськогосподарського призначення ‒ підтримано.

- Про звернення до міського голови та депутатського корпусу міста Переяслав-Хмельницького про спільне фінансування програм охорони здоров'я ‒ підтримано.

Також наші депутати беруть участь у роботі тимчасових депутатських комісій, зокрема щодо незаконної вирубки лісосмуг, роботі газового господарства, стану доріг, роботи центральної районної лікарні.

Завдяки роботі у постійних комісіях стало можливим ухвалити низку важливих рішень, спрямованих на підтримку відділу освіти (зміна вікон, виплати надбавок, поточні ремонти, розробка проектно-кошторисної документації для забезпечення енергоефективності шкіл та садочків), відділ культури (поточні ремонти сільських будинків культури та клубів, придбання інвентарю, книг). Також завдяки ухваленню важливих рішень та співпраці з депутатським корпусом вдалося багато зробити у районній лікарні (заміна вікон, заміна відрізку теплотраси, поточні ремонти у відділеннях).

Також ми долучилися до спрямування бюджетних коштів на соціальні потреби низки сіл нашого району.

Важливою складовою депутатської діяльності є розгляд та опрацювання звернень громадян. Прийом проводиться за місцем розташування районного осередку ВО "Свобода": вулиця Шкільна, 40-а. На прийомах розглядаємо як усні, так і письмові звернення громадян, що охоплюють різні аспекти життєдіяльності мешканців нашого району. Скеровано кілька депутатських звернень та запитів у відповідні служби та установи.

Також депутати-свободівці займаються волонтерською діяльністю та допомогою нашим воякам, які беруть участь у російсько-українській війні на Донбасі.

Принциповим для нас є питання патріотичного виховання та забезпечення енергонезалежності, тож наші депутати вносять відповідні питання на розгляд сесій районної ради.

Надалі плануємо втілити в життя нові програми патріотичного виховання молоді, а саме демонстрацію документальних та художніх кінострічок, проведення відкритих уроків, поїздки видатними місцями.

На виконання "Програми захисту українців" депутати-свободівці завжди будуть стояти на засадах національної та соціальної справедливості, захищаючи інтереси мешканців нашого району.

Щодо перенесення пам'ятника "300- річчя возз'єднання України з Росією": перше ‒ пам'ятник це об'єкт візуалізації, що спрямований на постійне сприйняття його мешканцями міста та району; друге ‒ ця дія дала б можливість переосмислити, що на справді нав'язував нам тоталітарний совєцький режим; третє ‒ це розвінчання міфу про Переяславську раду, де насправді Богдан Хмельницький підписав документ не про входження до московії, а ситуативний військовий союз проти Речі Посполитої.

Рішення про поповнення книжкового фонду дало можливість знайти кошти в бюджеті району та закупити патріотичні книжки, а саме про Українську Повстанську Армію, Українську революцію 1917‒1924 років, Шухевича та Бандеру, Революцію гідности та багато інших книжок, що спрямовані на патріотичну свідомість громадян нашого району. Частина книжок залишилася в районній бібліотеці, інші було спрямовано до сільських бібліотек району.

Ще одним важливим рішенням є заява Переяслав-Хмельницької районної ради щодо засудження дій уряду в питанні підняття тарифів електро- та газопостачання в умовах тотального зубожіння населення.

Також наші депутати неодноразово зверталися щодо роботи приватного підприємства "Київобленерго", запрошували керівників цього підприємства на сесії райради та давали пояснення з приводу своєї діяльності.

Депутати ВО "Свобода" також виносили рішення, яке засуджувало рішення уряду про скорочення стипендій.

З ініціативи свободівців були внесені зміни в програму розвитку культури Переяслав-Хмельницького району, що дало можливість передбачити кошти на патріотичне виховання молоді. Завдяки цьому рішенню активна молодь району мала змогу на весні відвідати Чигиринщину, музей та резиденцію гетьмана Богдана Хмельницького, тисячолітній дуб Залізняка. Також переяславці завітали на фестиваль до історичного клубу Холодний Яр, де проводили патріотичні заходи з вшанування героїв Української революції Холодноярських отаманів.

Це рішення також дало можливість в середині літа відправити нову групу молоді до Івано-Франківської области. В ході поїздки молодь відвідала Корецький, Підгорецький та Олеський замки, взяла участь у вшануванні вояків УПА, хресному ході на гору Яворина, відвідала музей тоталітарних режимів "Тюрма на Лонтського" та середмістя Львова.

Внесено на сесію та підтримано рішення "Про засудження намірів керівництва держави щодо зняття мораторію на продаж земель сільгосппризначення". Нашою позицією є заборона торгівлі найдорожчого, що є в українців ‒ української землі.

Наше звернення до Переяслав-Хмельницької міської ради дає можливість фінансувати програми охорони здоров'я: боротьбу з онкологією, туберкульозом, стентування, що дає можливість оперативніше реагувати на захворювання населення.

Слава Україні!

Прес-служба Київської обласної організації ВО "Свобода"