23 лютого
Богдан Мельничук: Місцеві стимули в Ірпені

На 28-й сесії Ірпінської міської ради 23 лютого 2017 року було розглянуто 178 питань. Серед десятка затверджених програм ‒ розглянуто програми розвитку освіти та охорони здоров'я.

Одностайно проголосували за надання безкоштовного харчування для дітей, батьки яких воюють з російськими окупантами.

Спрямували кошти і на лікування хворих на рак та сухоти: 1 млн 630 тис. грн на лікування та придбання медикаментів для онкохворих і 4, 7 млн грн для лікування та профілактику туберкульозу.

А от щодо внесення змін до місцевої комплексної програми "Місцеві стимули" виникло багато запитань. Я звернув увагу присутніх, що з 3, 2 млн грн фінансування програми на 2017 рік заплановано витрати 930 тис. грн на придбання 3-кімнатної квартири невідомо кому.

Нагадав також, що Ірпінський виконавчий комітет має можливість покращити житлові умови працівникам охорони здоров'я. Ще 26 січня 2012 року Ірпінська міська рада затвердила рішення №1639-26 "Про безоплатну передачу з комунальної власності територіальної громади м. Ірпінь до комунальної власності територіальної громади с. Гостомель будівлі шкірвендиспансеру та будівлі лабораторії по вул. Леніна, 73 в с. Гостомель". При цьому передаючи приміщення шкірвендиспансеру площею 600, 9 м2 та лабораторію площею 147, 0 м2 під реконструкцію на земельній ділянці загальною площею 0, 22 га, ми мали б отримати (згідно з рішенням) по вул. Леніна, 73 в с. Гостомель дитяче відділення Гостомельської поліклініки (денний стаціонар для дітей на 10 ліжок) та добудований житловий будинок з наданням 4 (чотирьох) квартир загальною площею 240 м2 для медичних працівників КЗ "Ірпінська центральна міська лікарня".

На сьогодні за згаданою адресою вже побудовано і здано в експлуатацію 10-поверховий житловий будинок широко розрекламованого ЖК "Покровський" на 150 квартир, завершуються роботи з будівництва другого будинку (вже сім поверхів) і триває зведення третього будинку.

На моє депутатське звернення щодо надання інформації про виконання рішення про відкриття денного стаціонару для дітей на 10 ліжок та надання 4 квартир для медичних працівників відповіді немає, як і на всі попередні депутатські звернення.

Карплюківська більшість не підтримала і мою пропозицію, що в такі "програми місцевих стимулів" непогано було би включати покращення житла багатодітним. Ще з 2014 року в Ірпені дві сім'ї, які мають трійні, вже три роки чекають обіцяного покращення житлових умов. Така комплексна програма "Місцеві стимули" не набрала необхідної кількості голосів ‒ всього 6 із 19 необхідних.

Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО "Свобода"