14 лютого
Богдан Мельничук: Щедрий кошторисний Ірпінський виконком

14 лютого 2017 року на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради було розглянуто 70 питань. Безумовно, кожне з них заслуговує на увагу, але 11, що стосуються комунального підприємства "Ірпіньжитлоінвестбуд", є найкоштовнішими. Ціна питання ‒ 95 млн. грн. з міського бюджету, які були "розкидані" на проектно-кошторисну документацію. Все нібито правильно ‒ європейське місто, що розвивається, і документація вкрай необхідна. То куди ж потекли наші з вами гроші?

299 тис. грн. ‒ на капітальний ремонт приміщень під влаштування відділення швидкої допомоги в Ірпінській дитячій міській лікарні по вул. Давидчука, 65.

Ще 299 тис. грн. ‒ на капітальний ремонт каналізації по вул. Університетська ‒ Пушкінська. Вулиці Славянська ‒ Грибоєдова ‒ також 299 тис. грн., вул. Шевченка ‒ Слов'янська ‒ 285 тис. грн.

Добра новина для мешканців вулиці 10-лінія: на капітальний ремонт дороги від вул. Варшавської до вул. Ломоносова ‒ 1млн. 428 тис. грн. На капремонт дороги з тротуарами по вул. З. Алієвої від вул. Шевченка до вул. Садова ‒ 7 млн.112 тис. грн.

На перехресті вулиць Білокур та Гайдамацької буде відремонтовано зупинку за 91 тис. грн.

На 1млн. 500тис. грн. затверджено проектний кошторис на капремонт покрівлі міської бібліотеки по вул. Шевченка, 3-а в м. Ірпінь, а реконструкція будівлі гуртожитку з надбудовою другого поверху по вул. Ново-Ірпінська, 2-а в Ірпені обійдеться в 4 млн. 832 грн.

З якогось дива міські правителі "забули", що ремонт покрівлі бібліотеки вже зроблено ще до дня міста в 2016 році, і забудовникам зарахували ці роботи як пайову участь! А 2-й поверх гуртожитку в Романівці зведено ще п'ять років тому і там давно проживають працівники КЗ "Ірпінська міська лікарня".

А що це за "реконструкція прибудинкових територій" між вулицями Соборна та вул. Миру в м. Ірпінь аж на 7 млн. 94 тис. грн? І чи потрібно проводити капітальний ремонт сходових майданчиків будівлі Ірпінської міської ради на 1 млн.171 тис. грн., якщо ще від попереднього ремонту фарба не висохла?

Завершили затвердженням проектно-кошторисної документації проекту "Будівництво дороги з тротуарами в м. Ірпінь від автомобільної дороги Р30 до вул. Підгірна" (простіше ‒ від моста в Романівці до залізничного в Ірпені). Вартість робіт ‒ 65 млн. 386 тис. грн.

А звідсіля виникає низка запитань, і основне ‒ хто замовник останніх проектів і кому потрібна дорога в заплаві річки Ірпінь за наші кошти ‒ забудовникам, які вже починають будівництво багатоповерхівок на 20 га землі сільськогосподарського призначення, чи мешканцям міста?

До слова, в Генеральному плані Ірпеня Проектна об'їзна дорога запланована від КП "Ірпіньводоканал" до мосту ‒ виїзду з Ірпеня на Забуччя (Житомирська траса) та Ворзель (Варшавська траса ).

Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО "Свобода"